Общинските съветници в Бургас също излязоха с декларация относно шоковото поскъпване на водата с близо 60%. Тя е подкрепена от ПП ГЕРБ, БСП, ПП СЕК, ПП Движение България на гражданите, СДС, ВМРО, Демократична България, НФСБ, Коалиция Ние гражданите, ДПС и Независими съветници.

От ОбС се обявяват категорично против максималната прогнозна цена на ВиК – Бургас и утвърдената от КЕВР пределна цена. Тe поясняват, че Общински съвет не е компетентен орган да приема цени на услуги, предлагани от ВиК – Бургас.

Общински съвет – Бургас не приема, а съгласува Бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас за периода 2022 – 2026 г. Няма общински съветник, който да е против инвестиционните политики на ВиК оператора в град Бургас“ , поясняват от ОбС.

От там продължат с това, че е в бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас, предложен от ВиК – Бургас за привличане на инвестиции е заложено европейско и държавно финансиране.

„Вместо това се пристъпва към използване на собствени средства, като се прехвърля тежестта и отговорността върху гражданите. Бездействието не е оправдание за неизпълнение на поетите ангажименти“ , се пише в декларацията.

Общински съвет – Бургас също така напълно подкрепя жалбата на Кмета на Община Бургас в предприетото оспорване на решението на КЕВР в съда и призовава кметовете на останалите общини в област Бургас да направят същото.

1 КОМЕНТАР

  1. Тези мародери направо се оляха с тази цена!
    Вместо да подобряват състоянието, те забатачват нещата, за да им ги плащаме ние!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви