Сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има по-значителни, временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в североизточните райони ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен, северозападен вятър, който утре вечерта ще отслабне.

Преобладаващите максимални температури ще са между 27°С и 32°С, в София – около 27°С.

По Черноморието

сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни – над северното крайбрежие и на отделни места там ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен, северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток и ще отслабва. Максималните температури ще бъдат 27°С – 31°С. Температурата на морската вода е 26°С – 27°С. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините

сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен, северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъдат около 23°С, на 2000 метра – около 16°С.

През следващите дни

времето ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Във вторник вятърът ще отслабне, а в сряда – ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са между 28°С и 33°С.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви