Току-що ВиК Бургас се опита да си “измие ръцете” за шоковото увеличение на цената на водата с кметовете и Общинските съвети!

Това написа кметът на Бургас Димитър Николов в социалните мрежи по повод изпратената по-рано днес до медиите позиция на ВиК, в която от дружеството обяснява причината за увеличаването на цената на водата в Бургас с близо 60% /вижте тук/.

Николов е категоричен, че каквито и позиции да пуска дружеството, от община Бургас поддържат мнението си, че 60% увеличение на цената на водата е шокова за семействата, бизнеса и общинските бюджети.

Кметът не е съгласен и с това, че цената на водата се увеличава заради заявените от ВиК инвестиции.

Той припомня, че през последните години Община Бургас инвестира в изграждането на нова ВиК инфраструктура огромни собствени и привлечени средства без да увеличи данъците на бургазлии.

„Гласуването на предложения от ВиК бизнес план е подкрепа за заявените в него инвестиции, но не и за шоковото увеличение на цената на водата, което така и не ни беше представено в проценти!

Абсурдно звучи улптиматума на ВиК към Общините, че ако няма увеличение на цената на водата няма да бъдат правени инвестиции във ВиК мрежата!

Настояваме ВиК да си изпълни инвестиционната програма без това драстично увеличение на цената на водата!

И последно! Никой не може да отнеме правото на кметовете да изразяват позиция в защита на интереса на гражданите!“ , заяви още кметът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви