Благотворителната фондация на британския престолонаследник, принц Чарлз Уелски, е получила 1 млн. паунда (1,2 млн. долара) от роднини на Осама бин Ладен, бившия лидер на терористичната организация „Ал Кайда“. Това съобщи вестник „Таймс“.

Изданието отбелязва, че през 2013 г. Чарлз лично се е срещнал в лондонската си резиденция с бизнесмена Бакр бин Ладен, който оглавява големия строителен конгломерат Binladin.

Тогава съветниците на принца са го призовали да отхвърли даренията от полубрата на Осама бин Ладен, но най-големият син на кралица Елизабет II е пренебрегнал съвета.

Йън Чешир, ръководител на благотворителната фондация на принц Чарлз, твърди, че споразумението за получаване на дарения от семейство Бин Ладен е било напълно одобрено от петимата попечители на организацията.

По-рано Скот Бериър, ръководител на разузнавателната дирекция на Пентагона, заяви, че членовете на терористичната групировка „Ал Кайда“ са способни да се установят в Афганистан в рамките на няколко години и отново да представляват заплаха за територията на САЩ.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви