Два дуета спечелиха големите награди в „Бургас и морето“. Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд с песента „Не те забравям“ взе наградата на журито, а бургаските момчета Дишо и Иван грабнаха наградата на публиката с песента си „Преди много луни“.

Бургаската публика, която изпълни до краен предел Летния театър, имаше удоволствието да се наслади и незабравима вечер. Всички участници в конкурса се раздадоха и всяка една от песните имаше своята подкрепа.

Водещ бе актрисата Здрава Каменова, която не остави в нито един момент публиката да скучае.

Журито тази година бе в състав – певицата Тони Димитрова, писателят Ваньо Вълчев, зам.-кметът по „Култура, спорт и туризъм“ Диана Саватева, композиторът и носител на първа награда на „Бургас и морето“ през 2021 г Петър Алексиев, певецът Веселин Маринов, директорът на БТА Кирил Вълчев.

Те подредиха челната тройка така:

1. Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд „Не те забравям“ /музика: Ефтим Чакъров; аранжимент: Ефтим Чакъров; текст: Красимир Трифонов /

2. Владо Димов „Звездите в нас“ /музика: Владо Димов; аранжимент: Светослав Лобошки; текст: Емилиана Стоименова/

3. Дишо и Иван „Преди много луни“ /музика: Иван Гогов; аранжимент: Иван Гогов и Деан Вълев; текст: Иван Гогов/

Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд спечелиха и онлайн гласуването.

Песента им бе отличена и с наградата за най-добър текст от  „Черноморски фар“. Текстописецът Красимир Трифонов получи лично наградата от Силвия Шатърова, главен редактор на вестника.

Дишо и Иван пък прибраха наградата в памет на барда Пламен Ставрев.

„Конкурсът „Бургас и морето“ е претърпял различни трансформации през годините, но благодарение на него Бургас има специфичен артистичен дух. Ние като община, въпреки трудностите, въпреки кризите, правим всички необходимо да го запазим. „Бургас и морето“ е част от самочувствието на бургазлии. Искам да благодаря на уважаемото неподкупно жури, на всички текстописци, на всички изпълнители. Благодаря и на прекрасната бургаска публика, благодарение на която съществува този конкурс съществува“ , каза кметът на Бургас Димитър Николов.

След изпълнението на 12-те песни от конкурсната програма, бургаската публика имаше удоволствието да се наслади на рецитал на Веселин Маринов.

Той не разочарова и в рамките на половина час на няколко пъти вдигаше публиката на крака с песните си и остави незабравима следа в тазгодишното издание на „Бургас и морето“.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви