Взрив в складове за боеприпаси с отпаднала необходимост край Карнобат тази сутрин вдигна властите на крак.

Няма жертви и пострадали.

Складовете на „Емко“ се намират на територията на бившите военни поделения, местността е известна като „Погребите“. Площта е около 220 дка.

„Към момента има само тлеене на определени огнища на мястото“, каза зам.-кметът на града Стефка Иванова.

Пожарната чака 2 дрона, които ще огледат мястото отгоре. Има технологично време, което трябва да мине, за да се влезе на място и да се направи оглед за щетите.

„Към 4 ч. сутринта е избухнал пожар с лек взрив преди това. Какво точно е станало – това е в компетенцията на разследващите органи. Съгласно правилата, по-рано от 24 часа никой няма достъп до мястото, където се е случило. Това са складове, в които се съхраняват боеприпаси с отпаднала фирмена необходимост, на които не е решена съдбата – дали да бъдат унищожени или преработени“, каза за bTV оръжейният производител и собстнеки на „Емко“ Емилиян Гебрев.

По информация от кмета на Карнобат Георги Димитров това е първият подобен инцидент в тези складове.

Точно преди 10 години – на 5 юни 2012 г., взрив в складова база за утилизация на боеприпаси на Петолъчката взе жертви, имаше и десетки ранени.

 

dnes.bg

1 КОМЕНТАР

  1. Видяхте ли ,колко прав беше Кирил Петков.Ако беше изпратил всичко това като военна помощ,сега нямаше да има какво да се взривява.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви