boiko borisov

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изброи шест приоритета на партията, които биха могли да доведат до следизборна коалиция в следващото Народно събрание. Той не посочи конкретни имена на формации за възможното съюзяване, но от приоритетите стана ясно, че отправя послания към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Шестте приоритета са закон за 100% диверсификация на доставките на газ от „Газпром“ и дългосрочен договор за доставки на втечнен газ, таван на цените на горивата от 2.70 лева, договор със САЩ за доставка на още осем изтребителя F-16 блок 70, диверсификация на доставките на руско ядрено гориво и мощности, край на „издевателствата“ с цената на тока и съдебна реформа.

„За българския народ надали вече има значение безпочвените обвинения на едни или други в корупция. Факт е, че от „Газпром“ и „Лукойл“ българите губят по 20 милиона на ден. Факт е, че в момента на България й извиват ръцете. Затова аз декларативно се обръщам към колегите от другите политически партии, защото те много обичат да заклеймяват с кой-може и с кой-не може.

За ГЕРБ всеки, който е готов да подпише и да внесем необходимите закони…Ние ще управляваме само с партии, които приемат закон за 100% диверсификация от „Газпром“. Първи закон в новото Народно събрание.

Ще им кажем дори как става: още сега служебното правителство да обяви търг за доставки над 10 г. на втечнен газ. Дали със САЩ, дали с Египет, Катар, Гърция, няма значение. Партии, които са готови да подкрепят това, са наши съюзници“, коментира Борисов.

„След два месеца ще имаме 59 депутати – колкото сега, или повече. С втората или първата партия ще имаме голямо мнозинство да приемем всички тези закони. Както ги подкрепихме за изгонените руски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна.“, каза още Борисов.

„Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Има силни могъщи български компании, които могат да доставят газ. Диверсификацията позволява те да докарват газ. Да се съсредоточим към добив на български газ. Втори закон – таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Трето – втората част на ескадрилата Ф-16.

Или ще се модернизираме с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят. Четвърто – 100% диверсификации на руското ядрено гориво. Пето – да се спре издевателствата с цената на тока“, допълни Борисов. По думите му, ако е вярно, че Путин генерира най-голямата корупция чрез „Газпром“ в България, това е начин тя да бъде спряна.

„Иначе може да ги тричаме“, предупреди бившият премиер. „Няма нещо, в което са успели. Ако искат да им обясня с Гърция как става, с Турция как става, да ме наемат, ще им кажа.

Нищо не искаме от вас, само народът да е добре и да не си се смеят. Колкото и да са грешници, ще ги подкрепя, или те нас, за да влязат тези закони в сила“, каза още Борисов.

1 КОМЕНТАР

  1. БОЙКО е голям дипломат.Никой не бе плашил така македонците ,както той с изказването си ,че с новите Ф16 ще охраняваме и тяхното въздушно пространство.Така те разбраха ,че нещата са сериозни и пдписаха каквото им поискаха.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви