Министрите на БСП напуснаха заседание на МС заради F-16
Министрите на БСП напуснаха заседание на МС заради F-16

Министрите на БСП напуснаха дискусията за изтребителите Ф-16, проектът за сделка за които не беше одобрен от Министерския съвет.

Вицепремиерът в оставка и лидер на социалистите Корнелия Нинова заяви: „Този разговор и решение сега е вреден за България.  Да се обсъжда нов инвестиционен разход – в какъвто и да е размер, за осем Ф-16, за нас поне е абсолютно недопустимо. Затова напуснахме заседанието на Министерски съвет и няма да участваме повече в него“.

Днес, тук се говори за закупуването на нови 8 броя самолети Ф-16, продължи темата на брифинг в МС Корнелия Нинова, след като четиримата министри на БСП напуснаха заседанието заради закупуването на изтребителите.

„Не желаем да участваме в дискусия за вземане на такова решение. Смятаме, че в момента народът се нуждае от тези пари, за да оцелее през зимата. И да преведем България през кризата. В този момент най-малко е необходимо България да прави инвестиционен разход за оръжия.

Още по време на заседанието заявихме, че го напускаме. Намираме, че този разговор и решение сега е вредно за България. Намираме се в няколко кризи- икономическа, социална. Липса на визия какво ще се случи в следващите месеци и как ще се развият икономическите, социалните и енергийните въпроси в Европа и България“ , коментира лидерът на БСП.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви