Започват протестите на пътищарите
Започват протестите на пътищарите

Започват протестите на пътните фирми в цялата страна. В София участниците се събират в района на Народното събрание и покрайнините. Успоредно с това на много места по пътищата в страната протестиращите ще затварят трасетата в рамките на 1 час – от 10 до 11 ч.

Протестиращите се събират, освен в района на парламента в столицата, и на разклона на Околовръстния път на София в началото на магистрала „Тракия“. Оттам по околовръстното шосе ще тръгне шествие, което няма да затваря пътя, а ще се движи заедно с останалия автомобилен поток. Посоката е –  Северна дъга и магистрала „Хемус“, обикаля столицата посока Южната дъга и се връща обратно до сборния пункт. Колоните започват звижение към 9.30 ч.

В центъра на София протестът е съгласуван до 17 ч., съобщиха за „Хоризонт“ от камарата. Ако имате възможност, избягвайте центъра на столицата, тъй като пред Народното събрание върви и ремонт на тротоарите и се преподреждат жълтите павета.

Другите 18 точки по пътищата на страната, които ще бъдат затворени за движение между 10 и 11 ч., са разположени както следва – по автомагистрала „Хемус“, там, където е построена, или пътят София – Варна ще бъде затворен при Ботевград, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Шумен – при пътен възел Белокопитово и на входа и изхода на Варна.

Проблем ще има по околовръстното на Пловдив, при Стара Загора и преди Бургас – на съоръжението за обходния път.

Ще бъде затворено за час кръстовището Крепост край Хасково. И още – пътят край Видин, Монтана при кръговото кръстовище за началото на прохода Петрохан, Плевен и Русе, при Перник/светофара при село Драгичево/ и Благоевград – при пътния възел Благоевград юг, а и пътят между Чепеларе и Пампорово при разклона Проглед, както и при Самоков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви