В Гърция: опит за залавяне на Ружа Игнатова
В Гърция: опит за залавяне на Ружа Игнатова

В Гърция се е провела операция за арестуването на издирваната от ФБР, Европол и Интерпол българка Ружа Игнатова. Това съобщава гръцкото издание „Катимерини“, като се позовавава на отлично информирани източници от гръцката полиция.

Ружа Игнатова, известна още като „Кралицата на криптовалутите“, се качва на полет от София за Атина през 2017 година. И изчезва безследно. Преди това тя успява да открадне поне 4 милиарда долара от нищо неподозиращи жертви. Осъществява сложна измама с фалшивата криптовалута OneCoin, припомня „Катимерини“.

Пет години след изчезването на следите ѝ, издирването ѝ, започнато от ФБР, Европол и Интерпол, е по-активно от всякога, отбелязва гръцкото издание.

Според неназовани гръцки полицейски служители, цитирани от „Катимерини“, Гърция можело да се окаже „крайъгълен камък“ за решаването на случая с изчезналата Ружа Игнатова, която се определя в световен мащаб като „жена беглец номер 1“.

Според източници на гръцката полиция, преди дни имало оперативна информация от Гърция и чужбина, че Игнатова е в южната ни съседка и провежда срещи с определени хора. След продължително издирване обаче информацията не се е потвърдила, съобщава още „Катимерини“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви