Украинката Галина Вознюк и Анета Момчилова, българка, живееща в Германия, изпратиха обща благодарност към персонала в Първа хирургия на УМБАЛ Бургас.

Двете се запознават в болницата и решават да напишат общо писмо до Украинското посолство и до РЗИ Бургас, в което посочват колко много оценят работата, която вършат медиците.

„Попаднах в болницата на 18 юли с тежко заболяване. Не мога да запомня имената на всички тези хора, които стриктно изпълняват Хипократовата клетва, но усещам грижата и усещам, че директорът на болницата и на отделението са направили всичко възможно, за да подготвят висококвалифицирани кадри. Нямам представа кога почиват тези хора, те постоянно са на работа и около нас, затова им се покланям дълбоко до земята и им пожелавам здраве и дълголетие“, пише Галина.

Тя е пенсионерка, работила е над 50 години, 40 от които като заместник-директор в училище. Към писмото се присъединява и Анета Момчилова, която е българка, но прекарва част от годината в Германия.

„Много благодарим за лечението. Не можете да си представите колко високо го оценяме“, пишат двете жени. Единственото, което биха искали да се подобри в отделението е да има хладилник, в което болните да държат храната, която им носят близките. И се надяват дарители да чуят молбата им.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви