По внесено от Районна прокуратура – Бургас искане, бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян Георгиев.

Той е обвинен за това, че на 23.07.2022г. в м.“Пода“ в гр.Бургас употребил заплашване с цел да принуди орган на властта – полицай от гранична полиция, да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка.

Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл.269, ал.1 от НК.

Обвиняемият Стоян Георгиев е привлечен към наказателна отговорност и затова, че на същата дата, отново в Бургас, в условията на съвкупност с предходното деяние, при управление на лек автомобил, нарушавайки правилата за движение по ЗДВП, допуснал ПТП, блъскайки патрулен автомобил на ОДМВР-Бургас, причинил средна телесна повреда – фрактура на лявата ръка на полицейски служител, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – „метамфетамин“ и „амфетамин“, установено по надлежния ред с техническо средство, избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал необходимата правоспособност.

Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.второ, четвърто и пето, б.“а“, вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от НК във вр. със ЗДвП.

Определението на РС-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви