На 6 август в Град Царево ще се проведе традиционното 7 издание на национално състезание по силов многобой.

Грандиозното състезателно шоу е организирано от „Българската федерация на силовите атлети“ с председател Мирон Йорданов, Община Царево, Комисията за борба  срещу обществените прояви на малолетни и пълнолетни, Министерството на спорта и по специална покана на кмета  Георги Лапчев.

Състезанието е кръг от държавното първенство, което ще продължи и в други градове на страната, под наслов „Силните срещу дрогата“.

Целта му е да популяризира силовия многобой, като спорт и да привлече възможно най-много младежи към клубовете в страната, които ще се подготвят за бъдещи национални и международни състезания. Не на последно място е изборът на спорта пред самоубийствения път към дрогата.

Събитието ще се проведе на Морската сцена в Царево, където гостите ще станат свидетели на атрактивно спортно зрелище.  В него сили ще премерят осемте най-силни мъже в държавата.

Теглене на пълна с вода пожарна кола, носене на автомобил като кобилица, ръчна количка с автомобил, повдигане на 160 килограмови камъни за време, ще са само част от невероятните изпълнения на българските стронгмени.

Бургас ще бъде представен от „морския Терминатор“ – Юрий Божанов – Божанката, който за сега е вторият най-силен българин, а на състезанието ще претендира за титлата номер едно в България.

В борбата за титлата  „Най-силен мъж на България“ участват  имена, като Велизар Илитов – изключително силен и опитен претендент,  международният състезател по силов многобой –  Иван Янакиев, Евгени Брейчев и новото попълнение Вениамин Каравачев, който е и миналогодишен победител в състезанието.

Силовият многобой става все по-популярен в страната ни. Освен спортни умения, майсторство от най-висша класа, спортна дисциплина и огромна концентрация, той е и невероятен шоу спектакъл за зрителите, които могат да видят на живо изпълнения извън човешките възможности.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви