Жизел Бюндхен е участвала в редица дефилета и модни кампании, които със сигурност са оставили отпечатък в живота ѝ. Някои ще запомни с усмивка, а други по-скоро ще иска да забрави. Такова е дефилето на Александър Маккуин през 1998 година, което Бюндхен нарича „травмиращо“.

Моделката участва в поредицата на британския Vogue „Живот в снимки“, където разказва за ранните си кариерни дни, споменавайки най-травмиращия момент досега.

Тя показа снимка от въпросното дефиле на марката Alexander McQueen, проведено през 1998 година, което ще запомни със скандалния тоалет, който носи. По думите ѝ, дрехата е оставила горчив вкус в съзнанието на Жизел.

По време на видеото, на екран се показва 18-годишната Бюндхен, която е облечена в сребриста накъсана блуза, без сутиен и с чифт подходящо бельо.

Това е било първото ѝ дефиле в Лондон, след като е ходила на цели 42 кастинга. Не е говорила добре английски, като си спомня, че никой не я е искал, защото по това време са се търсили много слаби момичета и тя не влизала в критериите.

Въпреки фигурата си, която по онова време се е смятала за закръглена, Жизел успява да получи работа като модел за Маккуин.

Казва, че на кастинга е имало около хиляда момичета, но дизайнерът е избрал нея. Лошото било, че преди самото дефиле не е имало изпробване на дрехите, така че Бюндхен не е знаела точно какво ще носи. Ситуацията се усложнявала от факта, че моделката не знаела добре английски.

„Можех да кажа само няколко думи, но не разбирах повече от половината, които ми се казваха. Просто се преструвах, че разбирам. Попитах дали ще трябва да нося тениска, но те отрекоха и ми дадоха това. Започнах да плача“, казва Жизел.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви