БСП ще се опита да реализира мандата
БСП ще се опита да реализира мандата

БСП ще опита да реализира третия мандат, няма да го върне на президента неизпълнен. Това реши Националният съвет на партията с 96 гласа „за“, 15 – „против“ и двама въздържали се.

„Открито и честно водихме преговори за съставяне на правителство. През последната седмица изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца. Ако програмата събере мнозинство от 121 човека поне, на следващия ден внасяме кандидат за премиер, той ще бъде Асен Василев. Ако програмата не събере мнозинство, връщаме мандата неизпълнен в петък“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ще внесем и проект за решение за удължаване срока на работа на НС с оглед на важните и спешни решения, заяви още Нинова.

„Още не сме говорили за министри, първо внасяме програмата. Политиките са на първо място, след това ще се търсят хората, които ще изпълняват тези политики“, добави тя и изброи точките в програмата, по които ще се работи.

„Първо продължаваме борбата с корупцията, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и за неин председател Бойко Рашков, заяви Нинова. Второ, в икономическата част закони и мерки за стабилизиране на икономиката. Трето, подкрепа на семействата и домакинствата в тежките месеци. Четвърто, закони да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост. Очакваме програмата да бъде подкрепена от мнозинство, институционално и отговорно за законите, които да се приемат в следващите месеци“, каза Нинова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви