Треньорската структура на „Нефтохимик“ се разшири с още един специалист. Това е младият Мариян Нунев.

Той ще изпълнява нова за клуба длъжност – методист и ще обхване цялата Детско-юношеска школа.

Мариян Нунев е на 31 години, родом от Бургас. Започва своето образование в Гърция. Завършил е няколко спортни курса за намиране на таланти, курс по спортна психология, курс за футболен скаут и фитнес инструктор.

През 2020 година получава диплома от ФИФА за футболна медицина, а след това изкарва стаж като треньор в академията на „Барселона“.

Нунев започва своята треньорска кариера в „Хален“ (Германия) и води юношите U19, като година след това вече е основен треньор на представителния отбор.

След това преминава в „Оснабрюк“ (Германия) където е наставник на U16. През 2021г. Нунев се завръща в Гърция, където е назначен като директор развитие на играчи от U11-U15 и основен треньор на „Панахайки“ U19.

След назначението си Нунев сподели:

„Изключително съм щастлив да се върна в моят роден град и да имам възможността да обучавам младите таланти на „Нефтохимик“. Приоритет ще бъде да изградим методология, която има за цел индивидуалното развитие на всеки един наш атлет в това да взима бързи самостоятелни решения под натиск на противник, пространство и време. При децата преди всичко е важно да се започне граденето им като личности, ценностната система и чувството за отговорност, достойнство, уважение и работа в колектив.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви