Времето става все по-горещо и това ни влияе. Лятото е вълнуващ и забавен сезон, но понякога горещините ни правят изморени, раздразнителни, а и вредят на доброто здравословно състояние.

Ето някои трикове за справяне с жегата, според „Pop Sugar“.

Замразете термофора

Термофорът е вашият най-добър приятел през лятото. Напълнето го с хладка вода и го сложете за няколко часа във фризера.

После може да го използвате – да го сложите в скута си или на краката си, докато работите. Може и да го пъхнете между чаршафите и завивките, малко преди да легнете.

Носете пижама

Да, може да ви се струва странно, но е по-добре да спите по пижама, а не голи или само по бельо. Ако носите естествени материи, като памук, това помага тялото да се охлади – памукът попива потта от кожата.

Така че, заложете на памучна пижама. Не носете изкуствени материи или синтетични материи. С тях ви е още по-горещо и температурата на тялото се повишава.

Сложете кофичка с лед до вентилатора

Вентилаторите са помощници в борбата с жегата. Те навяват студен вятър и така помагат на потта по вас да се изпари по-бързо, да ви е хладно. Но, ако това не ви е достатъчно, сложете кофичка с лед пред вентилатора.

Когато вятърът от вентилатора преминава покрай леда, това прави температурите в стаята по-ниски и се създава свеж въздух.

Пускайте щорите и дръпнете пердетата

Много хора се чудят дали да затворят прозорците, когато навън е топло. Най-добре е прозорците да са затворени, щорите – спуснати, пердетата – дръпнати. Вероятно навън е по-топло, отколкото в дома ви. З

атова, трябва да предотвратите влизането на горещ въздух и слънчева светлина в стаите. Естествено, проветрявайте вечер и нощем, за да влиза и чист въздух. Тогава температурите падат.

Замразете завивките и чаршафите

Ще е хубаво да си легнете и да ви е хладно нали? Това е лесно. Сложете завивките и чаршафите в найлонова торба.

После сложете тази торба във фризера за 10 минути преди лягане. Когато извадите завивките и ги постелите, ще се изненадате от добрия резултат.

Къпете се с топла вода

Да, невероятно, но факт – по-добре е в жегата да си вземете топъл душ, а не студен. Изкушаващо е да се миете със студена вода, но всъщност тя само прави тялото ви по-топло, защото то ще се опита да регулира и да задържи нормалната телесна температура.

Душ с по-топла или поне хладка вода ще направи обратното. Естествено, нека не е гореща и да няма пара в банята. Освен това, полезно е да пиете топли напитки в жегата – логиката е същата.

teenproblem.net

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви