След успеха в първенството „Дея Спорт“ очаква още по емоционален и изпълнен с надежди за още по-големи победи волейболен сезон.

Освен предизвикателствата в efbet Супер Волей, бургаският тим ще се изправи пред още едно – за пръв път в кратката история на клуба ще участва и в третия по сила евротурнир – Купата на претендентите.

Както е известно в 1/32-финалите „Дея Спорт“ излиза срещу отбора на „Гуагуас“ (Лас Палмас).

За всички тези предизвикателства отборът вече е готов, селекцията – приключила, в очакване на старта.

За втори пореден сезон „Дея Спорт“ ще бъде воден от олимпийския вицешампион с Италия от Атина 2004 Венцислав Симеонов

„След като ви представихме състезателите, ред е на треньорския щаб. Новият – стар главен треньор на „Дея“ е един от най-успешните български волейболисти, но с кариера за Италия – Венцислав Симеонов. Венци е носител на сребърен медал от Олимпийските игри в Атина 2004 с отбора на Италия, играл е над 15 сезона в италианското първенство в различни отбори, като Пиаченца, Кунео, Вибо Валентия, Падова и други, а извън Италия се е състезавал за Фридрисхафен – Германия и Томис от Ръмъния. В богатата си клубна кариера има сребърен медал от Шампионската лига с Пиаченца, носител на Купата и Суперкупата на Италия, печелил е европейските турнири Купата на носителите на купи (Купа CEV), CEV Top Teams Cup, Европейската Суперкупа и много други. За приноса си към италианския волейбол, Венци е награден с Офицерския орден за заслуги на Италианската република. Той повярва в „Дея“ и пренесе високите италиански стандарти на волейбола и при нас! Пожелаваме му много успехи”, написаха от „Дея Спорт“.

От клуба представиха и щаба на Симеонов за сезон 2022/2023 – помощник-треньора Андрей Николов, кондиционния треньор Велимир Машкаров и статистика Владислав Николов и им пожелаха успехи и удовлетворение в работата.

Съставът на „Дея Спорт“ за сезон 2022/2023:

Георги и Валентин Братоеви, Николай Учиков, Венелин Кадънков, Стефано Патриарка, Стефан Чавдаров, Денис Чавдаров, Борислав Николов, Мартин Иванов, Димитър Василев, Иван Дунков, Самуил Вълчинов, Тодор Вълчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви