1640 са новозаразените с коронавирус
1640 са новозаразените с коронавирус

1640 са новите случаи на короновирус в България, показват актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са 24,23% от направените за изминалото денонощие 6768 теста.

От 1640 заразени 856 пациенти са настанени в болница. От тях 41 са в интензивно отделение. 6 души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията.

Поставени са 3781 дози ваксина.

С цел да се ограничи разпространението на коронавируса противоепидемични мерки са в сила от този седмица в областите Ямбол, Добрич и Габрово, където носенето на маски е задължително в здравните заведения, аптеките и социалните домове и градския транспорт.

От днес маски и дeзинфекция ще се изискват на обществени места и в област Перник, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция Александър Златанов.

Противоепидемични мерки влизат в сила от днес и в област Пловдив. Те са разпоредени от Регионалната здравна инспекция заради повишена заболеваемост от Covid. В лечебните заведения, аптеките, дрогериите и социалните институции ще се носят маски. Предпазните средства стават задължителни и за пътуващите в градския транспорт на Пловдив.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви