Учение като екшън филм се проведе във Военноморска база “Атия”. То бе част от национално военноморско учение „Бриз 2022“ с международно участие.

Специален гост бе министър на отбраната Драгомир Заков, който отблизо видя акцията по овладяване на противников команден пункт и евакуиране на пленен личен състав.

В учението взеха участие военнослужещи от Дивизиона за морски специални операции от състава на ВМС, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции от Пловдив, щатен екипаж от ВМС с вертолет „Чайка“, бързоходни моторни лодки и специализирани бронирани машини.

Учението се проведе първо по вода, където тим за морски специални операции се инфилтрира в район на операцията чрез бързоходни лодки. След десантирането на брега, тимът се раздели на тактически двойки, които скрито се движеха в посока „терористите“.

По сигнал на техния командир, екипът унищожи вражеската част и осигури периметър, за безопасно десантиране на втори екип с вертолет Пантер. Специалните части овладяха командния пункт и осигуриха успешно евакуацията на „заложника“

По време на престрелките между командосите и „терористите“ бяха използвани имитационни боеприпаси и експлозиви.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви