От 31 юли до 6 август на открита сцена „Охлюва“ ще се проведат най-чаканите от малчуганите летни дни. 11 театъра, 21 представления, 2 изложби – интерактивната „Кукли, театър, деца” и „Кукли от природата”, детски работилнички, „Театър в кутия”, игри и представяне на книгата „Ненаиграли се куклени пиеси” от Янко Митев са част от IX-то издание на Международния куклен фестивал в Бургас “Дни на куклите”.

Събитието се организира от Държавен куклен театър – Бургас с партньорството на Община Бургас.

Със свои представления в Бургас ще гостуват ДКТ- Пловдив, ДКТ – Сливен, Театър ММ – София, Театър „Весел“ – Велико Търново, Център за изкуства „За родопите“, Бостина- Смолян, Фондация „Горе на дървото“-София, Театър „Пъпет арт“-София, Фондация „Арт бюро“-София и Театър „Карлсон“-София.

Интересен акцент в афиша на събитието са спектаклите „Бръснарят” и „Бикоборецът” на театър „Маозора” от Лисабон /Португалия/. Те ще се играят от 20.30 часа на 2 и 5 август.

Пред бургаските деца и гости ще бъдат представени любими детски приказки, сред които „Карлсон, който живее на покрива”, „Снежанка“, „Грозното пате“, „Малкият принц“ и други.

Програмата ще бъде официално открита на 31 юли /неделя/ със спектакъла „Пешеходна зона” на ДКТ – Пловдив от 19.00 часа на открита сцена „Охлюва“. Веднага след това от 19.30 часа, публиката ще се наслади на една от най-обичаните приказки „Малкият мук“ на Държавен куклен театър-Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви