Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за присвояване, изнудване и държане на наркотични вещества с цел разпространение, по което подсъдим е Димитър Милков.

Димитър Милков е привлечен като обвиняем за това, че на 21.06.2020 г., около 20.30 часа, в апартамент в ж. к. „Меден Рудник“ в гр. Бургас, в условията на опасен рецидив, противозаконно присвоил чужда движима вещ – мобилен телефонен апарат, марка „Самсунг“, модел „Галакси А5″, на стойност 113 лева, от владението на К. Д.

Димитър Милков е обвиняем и за това, че на 21.06.2020 г., около 20.30 часа, в апартамент в ж. к. „Меден Рудник“ в гр. Бургас, в условията на съвкупност с гореописаното деяние и на опасен рецидив, с цел да принуди К. Д. да поеме имуществено задължение в размер на 80 лева и да се разпореди със сумата от 80 лева в негова полза, го заплашвал с престъпления против неговата личност и личността на негови ближни, като деянието е придружено и с причиняване на средна телесна повреда на К. Д.

На Димитър Милков е повдигнато обвинение и за това, че на 23.06.2020 г., в гр. Бургас, в апартамент в ж. к. „Меден рудник“, без надлежно разрешително, държал прекурсор за производство на наркотични вещества с цел разпространение, на стойност 9,50 лв.

Припомняме, че Бургаският окръжен съд издаде спрямо Димитър Милков Европейска заповед за арест, за осигуряване на участието му в започналото срещу него съдебно производство. Подсъдимият е бил задържан в Република Италия и е разпоредено неговото предаване на българските съдебни власти.

Преди определената дата за предаване, той е напуснал Република Италия и е бил арестуван от немските органи на реда на територията на Федерална република Германия, където е управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества.

Съдът определи делото да бъде гледано по общия съдебен ред, по искане на подсъдимия и неговата защита.

Окръжен съд – Бургас потвърди и взетата спрямо Димитър Милков мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съдът намери, че съществува подозрение за авторството на Димитър М. на повдигнатите му с обвинителния акт деяния. За две от престъпленията се твърди, че са извършени в условията на опасен рецидив.

Според съда, съществува реална и непосредствена опасност от укриване или извършване на престъпление от страна на Димитър Милков, ако мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека.

Бургаският окръжен съд насрочи делото за разглеждане на 16 август, с призоваване на свидетели.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви