Оптимизъм в БСП и ПП, недоверие към ИТН
Оптимизъм в БСП и ПП, недоверие към ИТН

След като председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов определи приемането на първо четене на антикорупционния законопроект в правна комисия като крачка напред, оптимизъм за усилията за съставяне на правителство с третия мандат демонстрираха и другите участници в продължаващите днес консултации по третия проучвателен мандат.

Зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Зафиров заяви: „Всичко върви по план. След като имаме някакви резултати, ще ви информираме своевременно“.

Според председателя на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров това е „един добър знак за стартиране на преговорите“. „Това е едно от нашите условия за продължаване на преговорите и за постигане на някакъв успех в тези преговори. Така че със сигурност това е едно добро начало“.

„Продължаваме промяната“ остават резервирани за намеренията на „Има такъв народ“, затова ще държат на окончателното приемане на закона. „Там за съжаление нивото на доверие не е високо. Това, което може да се направи оттук напред, е да се разговаря на базата на принципи и конкретни цели и задачи“, каза още Гюров.

Съмнения имат и депутатите, напуснали ПГ на „Има такъв народ“. Георги Георгиев коментира: „Нашето мнение е, че няма как да се доверим отново на ИТН с оглед на всичко това, което сме видели. По-скоро предпочитам ИТН да подкрепят правителството, не да участват в него. Не считаме, че те ще се променят“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви