Вчера хотелиери и настанени при тях украински бежанци блокирах пътя Бургас – Варна, а причината за недоволството им се корени в неизплатените средства от срана на Министерството на туризма. Някои от тях заплашват да съдят държавата.

В един от хотелите по Черноморието са настанени 400 украински граждани

„Стараем се да им задоволяваме условията. Даваме им закуска, обяд и вечеря. Работим по програмата на държавата по 15 лева. Единственият проблем е, че не ни се плаща“, разказа Красимир Белорешки, хотелиер.

Той добави, че за месец май и юни средства не са изплатени, като е изтеглил и два кредита за 450 хил. лева. Според него по този начин той кредитира самата държава.

„Това не е единичен случай. Много от хотелите са в такъв вид. Аз също съм потърпевш от тази лъжа на държавата. Забавянето се получи от сложната бюрократична система, която имаме. Там сме обраснали в корупция“, добави Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Въпреки, че част от украинските бежанци бяха преместени в държавни и общински бази, а много от тях напуснаха страната, все пак има хора, които останаха в хотелите. Собственици все още не са получили държавната помощ за изхранване и настаняване.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви