Таван при цените на горивото - дефицит и опашки
Таван при цените на горивото - дефицит и опашки

Да има ли таван на цените на горивата? Това ще обсъжда енергийната комисия в парламента. Предложението е на ГЕРБ. Владислав Панев от ДБ и член на комисията е скептичен към такава мярка заради неизвестността откъде ще дойдат парите за подобно намаление.

„Ако сложим ценови таван по бензиностанциите, най-вероятен изход ще е дефицит и опашки. От месец-два предлагаме отделно облагане на руския петрол, който влиза в „Лукойл“, в размер на разликата между цената на руския петрол и този на международните пазари, така че да се изравнят цените между двете и разликата да влиза в държавния бюджет, а не в „Лукойл“. Важно е мярката да влезе в сила“, допълни той пред БНР.

Според него цените по бензиностанциите, особено с отстъпката от 0,25 лева, ще паднат под 3.00 лева за месец-два.

В предаването „Преди всички“ Панев коментира и актуалната политическа обстановка в страната: „Гледаме да сме диалогични, но и гледаме новите световни реалности. Трябва да бъдат заложени доста по-смели реформи… Заради проблема с газовите доставки смятаме, че е по-добре да има редовно правителство, отколкото служебен кабинет. Всички нива в държавата трябва да се занимават приоритетно с газа“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви