Хотелиери ще гонят украинците
Хотелиери ще гонят украинците

Напрежение нараства сред хотелиери в Слънчев бряг заради неизплатени средства за настаняването на украински бежанци. Заради слабия сезон в курортния комплекс много от тях вече мислят за намаляване на персонала. Готвят се и протести.

Хотелиери заплашват, че ако не получат средства по сметките си за настаняването на украинските бежанци, ще се наложи да изведат десетки майки с деца от базите си.

„Свърши се не само търпението, свършиха и парите. Което е много важно, особено за колегите, които решиха да продължат програмата с 10 и 15 лв. Въобще не се платени средствата за месец май, а отделно влизаме в програмата за месец юни. Ако не бъдат платени парите в тази седмица, то да почнем методично да вадим украинците от хотелите и да се завеждат тези насрещни искове срещу държавата. Това наистина е притеснително, защото ще създаде следващия логистичен хаос“, каза пред bgonair хотелиерът Радостин Дачев.

„Всички искат да ядат, всички искат някакъв сервиз, обслужване, обаче хората не получават заплати. При нас много служители напуснаха, просто няма с какво да им платим“, посочи хотелиерът Тамара Анастасова.

Във вторник хотелиери от Слънчев бряг ще протестират при входа на Равда на главния път Бургас – Варна. Очаква се демонстрацията да премине с кратко предупредително затваряне на главната отсечка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви