Огромно количество оръжия, включително гранатомет и бомби, са открити претърсвания след специализираната полицейска акция, при която бяха задържани двама души – Щерион Джамбазов /48 г./ и Никола Батилов /24 г./. Разкрита е и голяма наркоферма в близост до к. к. Елените.

Подробности по темата дадоха окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

„Установени са над 20 кг канабис, над 400 саксии с насаждения марихуана, 9 пистолета, 2 автомата, 2 пушки, гранатомет, граната, заглушители за оръжията, както и самоделни взривни устройства. 90% от оръжията са със заличени номера. Назначени са експертизи“ , поясни ст. комисар Калоянов.

Прокурор Чинев допълни, че на двамата мъже са повдигнати две обвинения – за държане и разпространение на наркотици, както и за притежание на оръжията.

И двамата задържани са нямат криминални прояви и не са осъждани. Извършени са действия по претърсване, както и са проведени много разпити на свидетели. Поредно отлично взаимодействие между бургаските прокуратура и полиция“ , каза още Чинев.

На двамата мъже вече е взета мярка задържане под стража от Окръжен съд.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви