Едно момче от Бургас направи поредната голяма крачка към европейския тенис. Даниел Стоянов стана носител на вицешампионската титла на международния турнир за момчета и момичета до 11 г. „Dubrovnik Dub Bowl“.

Тенис талантът, с личен треньор Евгени Генов, спечели второ място в турнира на сингъл при момчетата.

Във финалната среща с година по-малкият Стоянов отстъпи с 1-6, 5-7 от Макс Лоринчик.

Нашето момче демонстрира физика и техника, но словакът имаше подкрепата на своята агитка, което повлия върху психиката на Дани и той не успя да разгърне с пълна сила потенциала си.

В турнира на двойки Стоянов и Тайву Ямамото от Япония се класираха на трето място.

Това е поредно престижно касиране за състезателя на ТК „Нефтохимик“. През юни месец т.г. Даниел се класира трети на Неофициалното световно първенство „Smrikva bowl 2022“ при 10-годишните, провело се в гр. Пула, Хърватия.

Миналата година шампионът на България участва в организираната от Рафаел Надал тенис академия за деца таланти от цял свят, след като през 2020-а спечели 5 от общо 6 квалификационни турнира от веригата „Kinder joy of moving Tennis Trophy“.

Другият наш представителна турнира в Дубровник – Рая Маркова триумфира с титлата на двойки.

Българката и Сакино Миуазава от Япония победиха във финала при момичетата с 4-1, 4-2 Амина Нурманян от Казахстан и Исла Смит от Великобритания.

България се представи на „Dubrovnik Dub Bowl в състав: Лара Борисова (ТК „Бароко Спорт“, гр.София), Мария Златева (ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора) и Рая Маркова (ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора) при момичетата и Самуил Пиронков (ТК „Пиронкови“, гр.Пловдив), Бруно Дженев (ТК „Макс Про 2020“, Гр.Пловдив) и Даниел Стоянов (ТК „Нефтохимик“) при момчетата. Треньори на българчетата бяха Михаил Минчев и Даниел Ангелов.

Участието на българчетата е по програмата на Българската федерация по тенис и Министерството за младежта и спорта „Тенисът – спорт за всички“.

Снимка: bgtennis.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви