Мъж уби трима в мол, уби го посетител
Мъж уби трима в мол, уби го посетител

Трима души бяха застреляни от въоръжен мъж, а двама бяха ранени снощи в търговски център край Индианаполис в щата Индиана. Това съобщи полицията, цитирана от АП и Ройтерс.

Нападателят влязъл в търговския център „Грийнуд парк“ с пушка и няколко пълнителя с боеприпаси и започнал да стреля в зоната за хранене, съобщи началникът на полицейското управление в Грийнуд Джим Исън. Въоръжен гражданин е застрелял нападателя, каза Исън на пресконференция. Общо четирима души са били убити, а двама са били ранени, добави той.

„Истинският герой на деня е гражданинът, който законно е носил огнестрелно оръжие и е успял да спре стрелеца почти веднага след като е започнал“, заяви Исън пред репортери. Той описа въоръжения минувач като 22-годишен мъж. Полицията не съобщава имената на жертвите, на стрелеца и на случайния минувач. Купувачите и служителите на търговския център се разпръснали при звука от стрелбата или се скрили.

„Потресени сме от поредния подобен инцидент в нашата страна“, заяви помощник-началникът на полицията в Индианаполис Крис Бейли.

Грийнуд е южно предградие на Индианаполис с население около 60 000 души.

Престрелката се случи на фона на голяма загриженост от зачестилите в САЩ стрелби в училища, на работното място и на обществени места, които редовно попадат в заглавията на вестниците.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви