Тръмп реши: Кандидатира се за президент
Тръмп реши: Кандидатира се за президент

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза в ново интервю, че е решил да се кандидатира на изборите за държавен глава през 2024 г. И в момента обмисля кога да стартира кампанията си, предаде ДПА.

„Голямото ми решение ще е дали да стартирам преди или след (междинните избори).  Това, каза Тръмп в интервю за седмичното списание „Ню Йорк“, публикувано вчера, съобщава БТА.

Запитан направо дали ще се кандидатира за Белия дом, той каза, че „вече е взел това решение“. В друга медийна публикация – във в. „Вашингтон пост“, се казва, че Тръмп ще се впусне в надпреварата през септември. Така ще сплоти привържениците си преди междинните избори. В тях републиканците се надяват да си върнат контрола върху Конгреса.

Тръмп може би смята, че колкото по-рано започне активната си кампания, толкова по-лесно ще му бъде да изпревари потенциални съперници в Републиканската партия. Лидер сред тях е губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който набира популярност според допитванията.

Мисля, че мнозина не биха се кандидатирали, ако аз го направя, защото, ако погледнете допитванията, те дори не отчитат присъствието им. Това каза бившият президент в интервюто за „Ню Йорк“.

Тръмп освен това може би вярва, че за прокуратурата ще е по-трудно да му повдигна обвинения по наказателни дела заради опита му да отмени изборните резултати през 2020 г., ако той е в процес на активна кампания, отбелязва ДПА.

Повечето лидери на републиканците са казвали, че предпочитат Тръмп да изчака произвеждането на междинните избори, преди да прави каквото и да било обявяване за възможна своя кандидатура за Белия дом.

Републиканската партия смята, че има голямо предимство с наближаването на есенната кампания. Ако заложи на това, че президентът Джо Байдън управлява лошо икономиката. Включването на Тръмп може да активира редовите демократи. И да отклони вниманието от раздразнението, което избирателите изпитват в бензиностанциите и супермаркетите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви