Отстраниха от длъжност за два месеца Симона Радева – полицайката от Първо РПУ, за която се твърди, че е помогнала на Георги Семерджиев след тежката катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“ в София.

Срещу нея е образувано дисциплинарно производство за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, съобщиха от СДВР.

Радева е временно отстранена от длъжност, считано от 8 юли. Законът позволява еднократно удължаване на срока с още един месец, уточняват от столичната полиция.

„На мен съвестта ми е чиста!“, написа в профила си във „Фейсбук“ Симона Радева, за която след инцидента се появи информация, че е помагала на обвинения за тежката катастрофа да се укрие.

При инцидента загинаха две млади жени – на 22 г. и 26 г.

„Категорично заявявам, че дъщеря ми Симона Радева не се е возила в колата на въпросното лице, както и че не е имала абсолютно никакви интимни отношения с този човек“, заяви пред bTV майката на Радева.

„С това урониха авторитета и достойнството ѝ като човек и служител с високо постигани резултати през времето, което е служила“, каза още Бистра Радева.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви