Елена Гунчева
Елена Гунчева

Ден след интервюто с инженер Николай Дренчев от „Възраждане“, в редакцията се обади Елена Гунчева. Бившата депутатка от патриотичната формация, която води битка с бившите си съратници от партията, поиска думата, за да изрази своето несъгласие с думите на Николай Дренчев в интервюто.

Пловдивската адвокатка остро се противопостави на всяка казана от Дренчев дума и поиска право на отговор.

Адвокат Гунчева, с кое не сте съгласна от казаното от бившия Ви съпартиец Николай Дренчев?

Един хвърчащ в облаците партиен секретар отново се изказва неподготвен, та да задам, чрез Вас отново моите въпроси: Господин Костадинов, Господин Дренчев:  „След като сте обещали 2017 да не вземате субсидията, защо сте я взели? И моля, без призиви за разбиране защо сте я дарили на кого ли не. Няма нищо лошо в субсидията, лоша е грозната лъжа към избирателите, които са гласували за вас. След 2017 съвсем съвестно си прибирате не само субсидията, но и безотчетните пари на депутатите си.

Но инженер Дренчев категорично заяви, че е имало проверка и всичко е преминало нормално, без доказателства за злоупотреби?

Секретарят заяви, че проверката била минала и прокуратурата не намерила данни за присвояване на субсидията. Факт. Само, че мога да попитам, дали издаването на учебника на Костадинов е пряка политическа дейност, още повече, че същият е за деца от 1-4 клас. Раздаването на учебници за деца е благородна дейност, стига да не се ползва за политически дивиденти. Защо учебници за деца се раздават по време на предизборни кампании и на партийни събрания?

Разбрахме, че Възраждане е голям дарител и издател. Как това е политическа дейност, аз не разбирам. Тук съвсем близко стигнахте Ицо Хазарта, който също, не знаейки какво да прави в Народното събрание, просто даряваше заплатата си.

По 42 000 лева на месец безотчетни пари се харчат само по решение на един единствен човек. Вместо да се ползват за политическа дейност. Може да е законно, но моят въпрос е дали е морално и разумно, защото партията не е издателство и не е благотворителна организация. Костадинов многократно заявяваше, че парите от безотчетните са за изборите и не се пипат. Изведнъж се оказа, че от тях са правени дарения и са издавани учебници. Някой лъже. Не за първи път.

Тези тежки обвинения означават ли, че изцяло отстъпвате от подкрепата си за Възраждане? Нали партията носеше новите ценности, с които бяхте съгласна?

Има 1 милион причини да не подкрепям повече Възраждане. Първата се казва: фашизъм, а последната – егото на Костадинов. Да ме обвиняват хора, които са нечисти в помислите си и за разлика от мен, доста пари са усвоили, е меко казано, нагло. Да попитам и за членския внос – членски карти се издават много късно, месеци и дори години след приемането на членовете.

Как така се издават по-късно? Нали се плаща членски внос, който се отразява в картите или нещо бъркам?

Няма фиксиран членски внос /поне не ми беше съобщено за такъв/, като на събрания се събират доста повече пари, защото хората дават над посочените 10 лева на месец. Един от проблемите в пловдивската организация беше, че няма никаква отчетност за това къде отиват парите и кой ги харчи.

Само хора, които са продажни, могат да мислят, че всички са като тях и да съдят другите по това как те биха направили. Моята позиция я заявих. Отговори на въпросите не получих, а само обвинения. Което показва, че някой не иска да отговори на въпросите, защото са неудобни. Да не говорим за другите политически фантасмагории…

Какви политически фантасмагории?

Че няма да се коалират с никого /заради субсидията, естествено/ и че ще са първа политическа сила, дори няма да коментирам. А лицемерието скоро ще се разбере. Лично от секретаря съм чувала изявления, че с ГЕРБ могат да се разберат, а избирателите щели да го преживеят.

Как да повярваме на нещо подобно?

Лицемерието скоро ще се разбере. Впрочем лицемерието включва доста неща. Включително отношението към д-р Пасков, който много помогна на Възраждане, но някак с е неудобен за показване. Многократно Костадинов е казвал, че е добре, че не е влязъл в парламента. Само споменавам. Лицемерието е грозно. И този път маските ще ги смъкна!

И сега ще останете ли в парламента като независим депутат? Получихте много упреци в социалните мрежи от много хора за това си решение?

Да, ще остана, защото няма да допусна таксиметровият шофьор да влезе, след като си позволи да ме клевети. Точка. Лично решение за малък урок по възпитание.

Интервю на Янчо Николов

1 КОМЕНТАР

  1. ХАРЕСВАМ ПОЗИЦИЯТА НА ВЪЗРАЖДАНЕ. ПРОБЛЕМЪТ Е В ПОДБОРА НА КАЧЕСТВЕН ЕКИП. Когато гласувам за тях и някой от тях се отцепи и предаде колегите си моят глас отива за други.Търсете кадърни хора.Може да се ГРЕШИ но по важно е колко колко дълго си вярвал на грешните хора.УСПЯХ!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви