Ако президентът връчи третия мандат на партия „Има такъв народ“ (ИТН) ще изпратим веднага писма за разговори до „БСП за България“, „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ). Ще започнем да говорим какви са ни наистина целите и къде искаме да стигнем, ще искаме обсъждане на много кандидатури, за да се избере най-достойната за министър-председател.

Това каза в Плевен заместник-председателят на Народното събрание (НС) и член на парламентарната група (ПГ) на ИТН Ива Митева, предаде БТА.

Митева не изключи при разговорите за съставяне на кабинет с мандат на ИТН да бъдат поканени ГЕРБ и ДПС, защото, по нейните думи, опозицията в парламента е силна и не бива да бъде подценявана.

„Трябва да си направим реална преценка, трябва да подходим с уважение към всички“, добави Митева.

На въпрос дали би приела поста на министър-председател Ива Митева каза, че на този етап не би се съгласила. „Нека да не се хвърляме от пост на пост, човек трябва да си тежи на мястото“, отбеляза тя.

По повод върнатия неизпълнен мандат за правителство от „Продължаваме Промяната“ Ива Митева коментира: Егото отново победи. Трябваше да се води диалог, защото ни омръзна да използваме едни думички без никакво съдържание. Ако беше воден този диалог, днес мандатът щеше да бъде успешен, подчерта заместник-председателят на НС.

Митева добави, че избори в този момент не са добър вариант за страната и трябва да се направи всичко възможно за съставяне на правителство. Тя прогнозира, че избирателната активност би била под 40 процента.

Източник: standartnews.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви