Инвазивният кардиолог д-р Светослав Гогов е новият началник на Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас. Той зае поста след спечелен конкурс.

Д-р Гогов е бургазлия, завършил е немската гимназия и медицина в МУ Плевен. Специализирал е вътрешни болести и кардиология. Притежава допълнителна квалификация по инвазивна кардиология и по ехокардиография.

Лекарската кариера на д-р Гогов започва от бургаската болница. След завършването е работил в Спешно отделение и в Отделението по кардиология.

Бил е завеждащ кардиологично отделение в частна болница, където е натрупал сериозен опит в инвазивната кардиология. Споделя, че винаги е искал да се върне в държавната болница и да създаде тук съвременно отделение по кардиология, с всички модерни техники за диагностика и лечение.

Затова една от първите му задачи ще бъде да въведе и развие сектор по инвазивна кардиология, какъвто до момента УМБАЛ Бургас нямаше.

За тази нова дейност болницата подаде документи и очакваше разрешение от Министерството на здравеопазването. От миналата седмица разрешението е факт. Инвазивната кардиология дава възможност както за диагностика, така и за спешна намеса при застрашаващи живота състояния в кардиологията – например инфаркт на миокарда.

Пациентите я свързват най-вече с поставянето на стентове, байпаси и изследването коронарография, което дава информация за състоянието на сърцето. За да стартират процедурите, се очаква договор със Здравната каса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви