От тази вечер започва мащабна акция срещу шофиране след употребата на наркотици, обяви премиерът в оставка Кирил Петков, след жестоката катастрофа, при която Георги Семерджиев уби две млади жена на пътя.

„Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти на пътя, които шофират дрогирани. Много от тези рецидивисти, които нарочно не спазват правилата, имат чувство за безнаказаност, никой не трябва да е над закона“, каза той.

Има достатъчно данни за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР. Обяви Бойко Рашков на брифинг в Министерския съвет в четвъртък във връзка с катастрофата в София, при която загинаха две жени.

„Ще изследваме в детайли шофьорската история на този човек. Отделно събираме материали и по друго досъдебно производство срещу него“, каза още Рашков.

Той потвърди, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 г. Въпреки това, от тогава до фаталната вечер на инцидента на бул. „Черни връх“, е шофирал ралични МПС-та. „Предприемани са десетки действия на МВР срещу него, включително са изпращани материали в прокуратурата“, съобщи силовият министър в оставка.

Той каза още, че е разпоредил група от служители на различни звена в МВР да проверяват всички случаи, свързани със Семерджиев. „Те са десетки за изминалите 16 години. Трябва да установим какво отношение е взето спрямо него“, подчерта Рашков.

„Имаме безспорни данни, че се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария. С този документ той се е представял при няколко проверки – при едната е избягал. Този документ, макар и фалшив, е останал в ръцете на полицейските служители”, добави Рашков.

btv.bg

2 КОМЕНТАРИ

  1. Защо воина а не СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ? Защо само на дрогираните шофьори? НА ОСТАНАЛИТЕ РАЗРЕШЕНО ЛИ Е ДА СЕ ДРОГИРАТ? Пак започват от зад на пред.ПРЕДИЗБОРНИ ФОЙЕРВЕРКИ.

  2. Киро тренира обявяване на война. Но не на вноса и разпространението а на консумацията,Защото така му е по лесно.Той е НЕИЗЧЕРПАЕМ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви