Николов нещо е говорл за цени и доставки
Николов нещо е говорл за цени и доставки

Управляващи и опозиция излязоха с разнопосочни коментари след закрито заседание за цената на газа. Според Рамадан Аталай от ДПС ситуацията с доставки на природен газ е притеснителна:

„По-скъпи доставки няма да има. Тежка е ситуацията, няма газ. Е как да сме удовлетворени, когато не можаха да направят един план за извънредна ситуация и да обяснят на обществото какво правят. Защо се наложи закритото заседание, питайте ги тях, може би за да не чуят хората“.

Депутатът от „БСП за България“ Владимир Маринов съобщи, че държавата няма дългосрочен план за доставка на газ: „Ситуацията с газа е изключително обезпокоителна за България. Българското правителство към днешна дата не е намерило решение. Не са договорени дългосрочни доставки от американска газ. Само тези два танкера са“.

Искра Михайлова от Възраждане обяви, че със сигурност ни очаква много по-висока цена на газа: „Да, по-скъп ще бъде когато го има, ако го има. Премиерът не потвърди това. Премиерът в оставка лъга от началото до края на заседанието, както прави обикновено“.

От своя страна Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ опроверга опасенията на опозицията. „Няма нищо притеснително. Това, което се опитва да търси опозицията, е да търси скандал. Получихме информацията затова какво е направено и са предприети всички действия, за да се защити интереса на страната“.

Останалите парламентарни групи отказаха коментар след закритото заседание.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви