На 8 юли от 18:00 ч., пред хотел България, ще се проведе флашмоб в подкрепа на хората живеещи с редки заболявания.

Черноморието е район с повишена засегнатост, както от болестта на Хънтингтън, така и от други редки заболявания, поради което необходимостта от информираност и подкрепа e голяма“, съобщи за BurgasNews Наталия Григорова, председател на Българска Хънтингтън Асоциация

Между 7 и 10 юли 2022 г., в гр. Бургас ще се проведе Летният обучителен лагер за хора, засегнати от редки заболявания, организиран от Българска Хънтингтън Асоциация (БХА).

Събитието е достъпно за хора с различни видове редки неврологични заболявания, които търсят да научат повече за наличните за психично и физическо справяне ресурси в страната. Освен информативни дейности, участниците в лагера ще могат да се възползват още от различни форми на терапия и рехабилитация и индивидуални консултации със специалисти в областта.

На 8 юли, петък, от 18:00 часа, всички желаещи да покажат своята съпричастност и подкрепа към живеещите с редки болести семейства, са поканени да се включат във флашмоб на площадa пред хотел България и след това – в символичен поход до Морската градина.

Семействата, засегнати от различни редки болести, имат възможност да се възползват и от достъп до широката гама от информация, включително и правни въпроси, на номер 070030097, който беше разкрит като Информационна телефонна линия за редки болести през месец май тази година.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви