С разпореждане на областния управител Стойко Танков започна поетапното почистване на част от най-критичните участъци от речните корита, канали и дерета в област Бургас.

Това е превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при обилни валежи, които биха нанесли сериозни щети на населените райони и земеделските площи.

По указание на областния управител приоритетно ще се обработват участъците, които имат най-спешна нужда от почистване.

За поредна година в кампанията, организирана от Областна администрация Бургас, се включват и лица, лишени от свобода, които с доброволен ръчен труд ще обработват с препарати и почистват от наноси, храстова и дървесна растителност уязвимите участъци.

По специално изготвен график и след съгласуване с общините в периода от юли до края на летния сезон ще бъдат третирани с препарати и ръчно почистени дерета, речни корита и отводнителни канали, които са в управление на областен управител.

Контролът по изпълнение на дейностите, спазване на предварително утвърденият график, както и напътствията на лицата, лишени от свобода, ще се извършват от служител на Областна администрация Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви