Вероятният нападател от Чикаго е задържан
Вероятният нападател от Чикаго е задържан

Беше задържан вероятният нападател от чикагското предградие Хайленд парк. Застрелял 6 души и ранил 31 по време на тържествата за Деня на независимостта. Това предаде Франс прес, като се позова на медии от САЩ. Заподозреният „е бил задържан, без инциденти“, докато е шофирал по магистрала извън Чикаго. Съобщението е от полицията за вестник „Чикаго Сън-таймс“.

По-рано беше съобщено, че вероятният извършител е идентифициран като 22-годишен мъж на име Робърт „Боби“ Кримо, от Илинойс, а полицията в Хайленд парк обяви, че издирва е бял мъж, дребен на ръст, с дълга черна коса. В издирването се включиха стотици полицаи и агенти на ФБР.

Жертвите на стрелбата са на възраст от 8 до 85 години, най-малко 4-5 от тях са деца. Пет от простреляните са починали на място, а шестата жертва е починала в болницата.

Според генералния ни консул в Чикаго Светослав Станков при стрелбата няма пострадали българи.

Междувременно президентът Джо Байдън, информиран за случилото се, обеща федерална помощ за залавянето на стрелеца и заяви, че в разговор с губернатора на щата Илинойс Дж. Б. Прицкер и кмета на Хайленд Парк Нанси Ротеринг, е предложил „пълна подкрепа“ от страна на федералното правителство.

Президентът каза още, че има много работа за вършене по отношение на насилието с оръжие, въпреки двупартийното законодателство за реформа, което той подписа миналия месец, и обеща, че няма да се откаже от борбата с епидемията от въоръжено насилие в САЩ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви