Министерство на вътрешните работи отбелязва на 143 години от създаването си на 5 юли.

Професионалният празник на служителите от МВР се проведе ден по-рано пред сградата на ОДМВР – Бургас.

„От името на ръководителите на МВР, както и от свое име, искам лично да благодаря на служителите, че през изминалата година не отстъпиха пред трудностите и предизвикателствата на една от най-трудните областни дирекции в страната. Благодаря, че показахте висок морал, професионализъм, бързина във вземането на решенията. Положихте огромен труд в полза на обществото. Това са качества, достойни за уважение от нашите по-млади служители. Благодаря и на всички наши партньори, които ни помагат в нелеката задача да служим на обществото“ , заяви директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов.

В тържеството участваха още: областният управител Стойко Танков, зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, командирът на флотилия „Бойни и спомагателни кораби” към Военно-морските сили флотилен адмирал Велко Велков, ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев.

На структурата на МВР се възлага сигурността, обществения ред и живота на българските граждани. Най-сърдечно ви благодаря за усилията, които полагате в работата си. Благодаря ви, че в тези сложни времена вдъхвате увереност и спокойствие. Областната дирекция на МВР-Бургас е една от най-големите в страната и с най-големи отговорности. Разчитаме на вас за преодоляване на кризите“ , обърна се към служителите на МВР областният управител Стойко Танков.

Зам.-кметът Красимир Стойчев също поздрави отбелязващите празника си служители на МВР. Той прочете поздравителен адрес от кмета Димитър Николов.

ОДМВР-Бургас е пример за взаимодействие и координация в национален мащаб. Статистическите резултати ясно показват, че бургаската полиция е една от водещите в страната. Добрата координация между нея и бургаската прокуратура отново е за пример. Пожелавам на служителите на МВР устрем в делата, удовлетвореност от постигнатото и вдъхновение от новото„, каза от своя страна прокурор Чинев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви