В Бургас се отбеляза втория ежегоден прайд (ден на ЛГБТ гордостта), под наслов „Не давай власт на омразата“, съобщиха организаторите на мероприятието.

Те продължават с това, че прайдът, който се е провел на 2 юли, е събрал ЛГБТ и приятели, които демонстрирали своята воля да живеят в един толерантен и равноправен свят, без омраза.

„Общо известен факт е, че български ЛГБТ граждани имат ограничени права, което ги поставя в неблагоприятна и дискриминационна среда“, споделят организаторите.

По време на Прайда организаторите и участниците в него заявиха своето желание той да се превърне в традиционна проява, която всяка година да разширява своята подкрепа, както от страна на местната общност и страната, така и от чужбина.

Те благодариха на бургаската общественост за проявеното разбиране и съпричастност в борбата им за равноправие.

Припомняме, че дни наред в Бургас се водеше кампания срещу провеждането на прайда. Бе организирана и подписка срещу поредното провеждане на подобен парад на територията на Община Бургас.

Организаторите на „Бургас прайд“ обаче са финтирали недоброжелателите си и са си направили мероприятието без особен шум.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви