Кирил Петков
Кирил Петков

Асен Василев е нашето предложение за премиер, заяви в обръщение към българския народ премиерът в оставка Кирил Петков. „Човек, на когото имам безпрeкословно доверие. С когото започнахме борбата рамо до рамо. И с когото ще я завършим рамо до рамо в един отбор“, така описа Петков Василев.

„Няма да допуснем България да допусне грешната посока и чужди дипломати да дават посоката със срокове до 12 часа. Няма да допуснем България да вземе грешната посока, шепа хора да ограбват обществените средства, прокурорите да продължават да бездействат, чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава. Няма да допуснем, защото не ни е страх. Да, с БСП имаме различия по международните въпроси, с част от депутатите на ИТН имаме лични различия, но нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България и да продължим промяната напред“, каза още той.

Петков даде заявка за съвместно управление и с БСП, и с Има такъв народ, въпреки разногласията им и личните им проблеми. Той уточни, че заявката е за ново правителство, което да действа следващите 6 месеца.

Премиерът в оставка заяви, че няма да работи с тези, които държат кюлчета и пачки в чекмеджета, тези, които за в списъка Магнитски и тези, чиито прякори са чужда валута.

Днес президентът ще връчи мандат за създаване на правителство на Продължаваме промяната. Партията ще разполага със седем дни, за да предложи кабинет. Ако той не бъде одобрен, мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство.

3 КОМЕНТАРИ

  1. ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЗАМЕНЯТ ЯДРЕНИТЕ СИ ОРЪЖИЯ ЗА КИРЧО И КОКОРЧО, КОЙТО ИМАТ ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ РАЗРУШИТЕЛНА СИЛА???

  2. Това което пиша е само за интелигентни читатели.За това не ме разбирш Кондьо. В народната песен се казва: Кондьо коня мила моя майнольо , юнак до юнака.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви