Европейската комисия реши да приеме предложението за Делегирана директива, която ще забрани нагреваемите тютюневи изделия с аромати. Във връзка с това „Филип Морис България“, уточни, че ЕК иска да забрани някои от ароматизираните тютюни за нагряване, а не електронните цигари и устройствата за нагряване на тютюн.

Филип МорисФ

Предложението ще бъде разгледано в Европейския парламент и Съвета на ЕС и ако не бъдат повдигнати възражения, е възможно забраната да бъде въведена в държавите-членки през втората половина на 2023 г.

Това предложение на Европейската комисия се основава на разпоредба от Директивата за тютюневите изделия 2014/40/ЕС, която освобождава други категории продукти, различни от цигарите и тютюна за свиване и пушене, от забраните за пускане на пазара на тютюневи изделия с характерни вкусовоароматни качества, ако техният общ обем на продажба на територията на целия Европейски съюз не надвишава 2.5%.

Тъй като продажбите на нагреваеми тютюневи изделия са надвишили 2.5% от всички тютюневи изделия и в целия ЕС, Комисията предприема рутинна процедура да предложи да се премахне това освобождаване, именно и само за нагреваемите тютюневи изделия.

Уточнението е, че предложението на Комисията не засяга електронните цигари или течностите за тях.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви