Помощта за горивото няма да е от 1 юли
Помощта за горивото няма да е от 1 юли

Помощта от 25 стотинки за литър гориво ще се предлага във всички обекти. Това ще стане 3 дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в Държавен вестник. Това съобщават от асоциацията. От там посочват, че ще се съобразят със законоустановената процедура.

Поради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание държавната помощ няма да се приложи непосредствено от 1 юли 2022 година. Така беше предвидено в проекта, но забавянето е неизбежно.

С актуализацията на държавния бюджет е предвидена отстъпка в размер на 25 стотинки от цената на литър гориво, зареден в резервоар на моторно превозно средство, собственост на физически лица. „Във връзка с това искаме да заявим, че членовете на Българската петролна и газова асоциация имат готовност да започнат прилагането на тази програма. Тя, според правителствените разчети, е на стойност 150 милиона лева“, се посочва в съобщението.

БПГА и нейните членовете ще обявят публично информация за реда и начина на предоставяне на помощта от държавата. Това ще стане непосредствено след приемане на окончателните текстове на бюджета. Информация за потребителите ще е налична и на място в търговските обекти.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви