VW спря производството на електробус
VW спря производството на електробус

Volkswagen /VW/ обяви, че производството на електрическия бус ID.Buzz в завода на марката в Германия е спряно. Фабриката в Хановер изпитва затруднения с производството на лекотоварния автомобил след като производството официално стартира на 2 юни тази година. Според доклад на германски медии, проблемите с производството са свързани с батерийни модули от нов производител. Това ще прекрати сглобяването на лекотоварните автомобили за една седмица.

Според информацията, Volkswagen ID.Buzz получава батерии от нов доставчик. Той за момента не предоставя части за други от електрическите модели, базирани на МЕВ платформата към този момент. Благодарение на универсалността на платформата, VW бързо ще реши този проблем като подмени модулите с такива от други производители.

До момента са направени едва 500 броя от ID.Buzz. Те все още не са доставени до крайни клиенти, което би трябвало да улесни още повече справянето с проблема. По план Volkswagen трябва да произведе около 15 хиляди буса тази година, а годишното производство трябва да достигне до 130 хиляди броя.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви