Русия при трета световна война ще действа така
Русия при трета световна война ще действа така

Лондон ще бъде първата стратегическа цел на Русия. Тя ще бъде ударена от руски ракети, ако избухне Трета световна война. Това твърди близък съюзник на президента Владимир Путин, цитиран от The Independent.

Говорейки по руската държавна телевизия, Андрей Гурульов, депутат, член на комисията по отбрана на Москва, описа как би действала Русия при евентуална пълномащабна инвазия на балтийските държави-членки на НАТО.

Гурульов, бивш военен командир и член на пропутинската партия „Единна Русия“, заяви: „Ще унищожим всички космически спътници на противника по време на първата въздушна операция. Няма да се интересуваме дали става дума за американци или британци, виждаме всички само като НАТО.“

„Второ, ще задействаме цялата система за противоракетна отбрана, навсякъде и на 100 процента. Трето, със сигурност няма да започнем от Варшава, Париж или Берлин. Първият ударен ще бъде Лондон“, допълва той.

„Крайно ясно е, че заплахата за света идва от англосаксонците“, на мнение е Гурульов.

Той казва, че инвазията е единственият начин да се попречи на Запада да блокира Калининград – руски полуексклав между Литва и Полша.

Гурульов обяснява, че Русия ще „прекъсне електрозахранването“ на Западна Европа. Тя, според него, „ще бъде унищожена и обездвижена“.

„На третия етап ще видим как САЩ на Западна Европа ще продължат борбата на студено, без храна и електричество“. „Чудя се как САЩ ще успеят да останат настрана.“

„Това е грубият план. И аз умишлено пропускам определени моменти, защото те не трябва да се обсъждат по телевизията“, казва още Гурульов.

Заплахите на съюзника на Путин идват, когато руската война навлиза в петия си месец, което води до опасения на Запад от „умора“ от продължаващия и смъртоносен конфликт.

Вчера Борис Джонсън предупреди, че натискът ще нарасне, за да бъдат принудени украинците да сключат „лош мир“ поради икономически стрес, предизвикан от конфликта.

Попитан в резиденцията на върховния комисар в Кигали какво има предвид под опасенията от умората на Украйна, Джонсън каза: „Знам, че е трудно. Знам, че е трудно в Обединеното кралство. Знам, че цената на храната се е повишила. Всички наблюдават това и твърде много държави казват, че това е европейска война, която е ненужна. Това е икономически проблем, от който не се нуждаем, така че натискът ще расте, за да насърчи – може би принуди – украинците към лош мир.“

„Мисля, че рискът е хората да не разберат, че е жизненоважно да се изправим срещу агресията. Ако Путин се размине с агресията в Украйна, ако се размине с голото завладяване на чужда територия, тогава прочетеното за всяка отделна страна тук е абсолютно драматично: сривът на международната система. А това би било дългосрочна икономическа катастрофа“, допълни британския лидер.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви