Радев до Байдън и крал Фелипе
Радев до Байдън и крал Фелипе

Президентът Румен Радев присъства на приема, даван от краля на Испания Фелипе VI и кралица Летисия за държавните и правителствени ръководители, участващи в срещата на върха на НАТО в Мадрид.

За това съобщи самият Радев. Той публикува в профила си във Фейсбук и традиционните снимки на световните лидери на 30-те държави-членки. На фотоса Радев е подреден на централно място до американския президент Джо Байдън и испанския крал.

В българската делегация заедно с президента са и министрите в оставка на отбраната и на външните работи – Драгомир Заков и Теодора Генчовска.

Срещата на върха на НАТО в Мадрид се провежда при строги мерки за сигурност. Въздушното пространство над испанската столица беше затворено специално за самолета на американския президент Джо Байдън. А в кортежът му се състои от над 70 автомобила.

В началото на дневния ред на срещата е подсилването на отбранителните способности на НАТО срещу Русия. Както и оказването на подкрепа на Украйна. Срещата започва в същинската си част днес.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви