Хилда Казасян

В навечерието на своята 70 годишнина Плевенска филхармония прави подарък за всички жители и гости на Бургас . Всички билети в сектор А за концертите “Това съм аз” и “Световното кино в музиката” ще бъдат на цена 15лв.

През месец юли, в навечерието на 70-годишния си юбилей, Плевенска филхармония ще представи пред бургаската публика и гостите на града два от най-престижните концерти в програмата си: „Това съм аз“ – мултимедиен спектакъл на примата на оперното изкуство Александрина Пендачанска и спектакъла „Световното кино в музика“ на Хилда Казасян, съобщиха от екипa на Плевенска филхармония.

Александрина Пендачанска

Концертът на Александрина Пендачанска е на 5 юли от 20:30 часа в Летния театър в Бургас.

На сцената тя ще си партнира с оркестъра на Плевенска филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли от репертоара й.

Александрина Пендачанска дебютира на сцена на 17 години с арията на Виолета от „Травиата” на Верди, представена лично от Гена Димитрова на гала-концерт в НДК. Две години по-късно дебютира на оперната сцена като Лучия ди Ламермур в Билбао. Печели големите награди на оперните конкурси „Антонин Дворжак” в Карлови Вари, Униса в Претория и втора награда на конкурса в Билбао.

Спектакълът „Световното кино в музика“ ще бъде представен на 6 юли в Летния театър в Бургас. След огромния успех на програмата „Да послушаме кино“, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която бе изнесена в 38 града.

В България и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино.

Това е един концерт-спектакъл, който ни разкрива картини от знакови филмови ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“) и много други.

На сцената освен Плевенската филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, са и едни от най-добрите джазови музиканти в България: Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.

За още по-силно въздействие, на концертите ще присъства и мулимедия, подготвена специално от Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая. БИЛЕТИ И ЗА ДВАТА СПЕКТАКЪЛА СЕ ПРОДАВАТ НА КАСА “ЧАСОВНИКА”. За повече информация тел.0894898098.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви