рвд

За първия път след началото на пандемията, в неделя BULATSA  обслужи без закъснения 3082 полета над България.

След отпадането на ограниченията за превоз на пътници, през второто тримесечие на 2022 г. следете интензивно възстановяване на броя на полетите. Нивата на трафика варира между 85-95% на дневната база спрямо броя на полетите през 2019 г., като през уикендите се постигат и до 98%. 

До момента имате регистрирани единични случаи, които са преминали 100% от нивата през периода на 2019 година.

Очаквайте трафикът да бъде намерен въздушното пространство, за да продължи да се възстановява, като се следи за известно изместване на запад в потоците и концентриране в централните сектори поради войната между Русия и Украйна.

Ключовото значение за бъдещото развитие ще има продължение на конфликта, цените на енергийните носители и влиянието им върху световната икономика и пандемията от COVID-19. Важен фактор ще бъде и способността на летищата и на авиокомпаниите да се справят с пиковото търсене, тези като поради липса на персонал в две звезди се отменят полети.

Ръководителите на полети в RVD са подготвени за нарасналия трафик и са предприемани всички мерки за безопасно обслужване на полетите. Очаквайте най-високите стойности през юли и август.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви