Нефтохимик

Отлично представяне на ФК Нефтохимик Бургас в международния футболен турнир „Ваканция 2022г.“, който се проведе на територията на Община Несебър.

Младите футболисти се завърнаха в Бургас с купа за първо, второ и две трети места, въпреки силните съперници, които срещнаха.

Триумфа с първото място дойде неочаквано от най-малките в турнира, а именно родените през 2013 година, но не заради възрастта им, а заради това, че за пръв път участват във формат „Футбол 7″. Момчетата на Ганчо Евтимов започнаха с равенство 2:2 с местния Атлетик, но след това успяха да надделеят над сръбския „Либеро“ (Пирот) с 4:1 и над „Чедър“ (Лунга) от Молдова с 4:3.

Най-големите, набор 2006г, спечелиха второто място в турнира след победи над ФК София спорт с 3:1 и 4:0 над Чумерна (Елена), така стигнаха до мач финал срещу Звездичка, който загубиха с 0:1.

Родените през 2008г също започнаха с победа над ФК София спорт с 3:0, но след кадрови проблеми и без резерви последваха две загуби от ОФК Несебър с 2:1 и от ФК Надежда (Доброславци) с 3:2.

Набор 2009г започнаха със загуба от литовския ФК Вилниус с 1:2, но след това последваха победи над ФК Раднички (Пирот) от Сърбия с 3:2 и над ОФК Пирин (Разлог) с изразителното 7:1. Така в мач за трето място нашите момчета надделяха над литовския ФК Вилниус 2 (Литва) след много оспорван мач и изпълнение на дузпи.

При 2010г турнирът започна с победи над ФК IMA3X с 2:0 и ОФК Несебър с 6:1, но загуба от литовския ФК Вилниус с 1:2 доведе Нефтохимик в мач за 3-4 място срещу градския съперник Черноморец, където „зелените“ надделяха с 5:1 и спечелиха третото място в турнира.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви